17.10.2010

Valonvoimaa :)

Tajusin viime yönä että minulla on hieno kirja :D.
Anne Hietanen: Valonvoimaa - kivi- ja väriterapiaopas.
Olen hankkinut sen 90-luvun alussa :).
Seuraavassa muutamia otteita kirjasta. Luultavasti tulen lainailemaan kirjasta myöhemminkin :).

This blog is only in Finnish. Sorry.
I write some quotes from a Finnish book. It's about colours and stones. And how they affect to the people :).


Valon voimaa - kivi- ja väriterapiaopas
Valonvoimaa - kirja on ainutlaatuinen, suomalaisen, tunnetun kivien ja värien erikoisasiantuntijan Anne Hietasen vuosien työn tulos, ja se on tehty rakkaudesta kiviin ja väreihin.
Kirjassa selvitetään perusteellisesti kivien ja värien parantavat ja mieltä kohottavat vaikutukset.
Valonvoimaa käsittelee yli 60 Suomessa saatavaa korukiveä ja kristallia siten, että lukija pystyy arvioimaan, mitkä kivet sopivat hänelle parhaiten. Kirjassa on laajat taustatiedot värien vaikutuksista ja niiden parantavista voimista. Mukana on myös historiallista ja astrologista tietoa.
Valonvoimaa on mahtava tietopaketti, joka on ilo antaa ja saada.

Koska tämä blogi on "Metallin kosketus". Kirjoitan tähän muutaman lainauksen metalleista
          KULTA
Kulta on keltaisen korkeampi oktaavi, jonka värähtely kohotaa mielialaa ja virkistää. Kullassa on aamuauringon säteitä, jotka antavat elämänvoimaa, vahvistavat ja lämmittävät. Aurinko hallitseekin kultaa.
Kulta metallina kuuluu kehon oikealle puolelle silloin kun on tarve vahvistaa maskuliinisuutta.
Kultasormuksien vaihtaminen on vanha tapa avioliittoon mentäessä. Sen tehtävän on yhdistää kaksi ihmistä. Tuskin on sattumaa että kulta on saanut tämän kauniin tehtävän. kulta vahvistaa telepatiaa ja se luo läheisyyden tunteen. Ne avioparit, jotka käyttävät sormuksia ja muita rakkauslahjoja, vaistoavat toisen hyvän tai pahan olon matkojenkin takaa.
Vasen puoli kehosta on vastaanottavainen. Eikä se ole sattumaa sekään, että sormukset pujotetaan sydämen puoleiseen nimettömään. Kultasormus vahvistaa ja avaa sydäntä sekä tekee vastaanottavaiseksi rakkauden iloille.

HOPEA

Hopean hohto kuuluu Kuulle., herkkyydelle ja intuitiolle. Hopea on kanssaelämistä ja myötätuntoa kaikkea kohtaan. Se on mukautumista uuteen tilanteeseen ja muuttojen tuomaa vaihtelua. Puhuminen on kultaa, mutta vaikeneminen hopeaa. Hopea on vahvuutta olla hiljaa. Sen tehtävä on kuunnella ja muistella.
Hopea herkistää kirjoittamaan ja lausumaan runoja. Hopea on hyräilyä ja hiljaa vaeltamista kuutamossa. Se on huilumusiikkia, joka on pehmeää, kaunista ja vähän haikeaa.
Hopeiset kyntteliköt tai ruokailuvälineet tuovat tunnelmaa suvun tärkeäänkin tilaisuuteen. Hopean ollessa läsnä voivat vanhatkin yhdessäolon muistot olla päivällisen kohokohta.
Hopea on myös kuin elämän ehtoo. Kulta on elämänkokemista ja hopea elämänkokemusta tuovien muistojen palauttamista mieleen. Kultakutrien hopeoituminen ja askelten madaltuminen on hopeaa.
 Ja sitten yhdestä kivestä. Kirjassa siis esitellään yli 60 Suomessa löytyvien korukivien ominaisuuksia :).

JASPIS
Jaspisperheestä löytyy vahvoja voimakkaita värejä: punaista, ruskeaa, vihreää, keltaista ja mustaa. Jaspikset antavat fyysistä voimaa ja ne tuovat turvallisuuuden tunnetta sekä suojelevat taika- ja muilta tempuilta. Jaspis on todellinen tässä ja nyt -kivi, joka pitää rakkauden liekit roihuamassa, ja tuo samalla perheelle yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Jaspiksen värikirjo ja tiheys antavat sille Maan ominaisuuksia, jota voi käyttää marsinomaisesti tai plutomaisesti.
Punainen jaspis pitää jalat maassa. Se tekee kehosta vahvan ja on avuksi raskausajan pahoinvointiin. Se vahvistaa verta ja seisauttaa verenvuodot. Jaspista on käytetty synnytyskivenä ja lievittämään epileptistä kohtausta.
Vihreä jaspis vahvistaa hajuaistia, tuo tasapainoa, rauhoittaa sydäntä ja on avuksi maksa- ja sappivaivoissa.
Keltaoranssi (silex) jaspis on avuksi vatsaongelmiin ja ummetukseen. Muinoin sitä käytettiin tulentekovälineenä ja sen uskottiin suojelevan salamaniskuilta.
Mustajaspis toimii maadoittajana, kun on kaivettava vanha asia esille ilman suuria tunteenpurkauksia. Tämä kivi näyttää asian synkimmänkin puolen ja se on avuksi vanhoissa rajakiistoissa. Mustaa käytetään vain tarvittaessa. Sitä ei pitäisi kantaa mukanaan jatkuvasti, sillä se voi synkistää mielen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti