5.2.2013

Syntymäpäivänä tädille -o- For aunt on her birthday

Tein kaksi korua tädilleni.
Kaulakorun tilasi hänen tyttärensä eli minun serkku.
Rannekorun tein lahjaksi itseltä.

I made two pieces of jewelry for my aunt.
A necklace was the custom order from her daughter, my cousin.
A bracelet was a gift from me.

Tämä kaulakoru on aika samanlainen kuin se, jonka tein äidille noin vuosi sitten. Riipuksena on celestiitti eli enkelikivi kieputettu hopeoidulla langalla. Hopeoidussa ketjussa on mukana ametistisiruja.
Tuolta  löytyy tietoa celestiitistä. Siellä sanotaan mm. että horoskooppimerkki Vesimies saa voimaa tästä kivestä ja tätini on Vesimies :).

This necklace is looking a lot like a necklace I made for my mom a year ago. There is a celestite ( so-called angelstone) wrapped by silver plated wire as a pendant. And there are amethystchips on the silver plated chain.
Here  you can find some information about celestite. They said, for instance, that this stone gives strenght to Aquarius. And guess what - my aunt is Aquarius :).

Keskelle rannekorua laitoin Australiasta aikoinaan saamani opaalin. Lisäksi siellä on ametistihelmiä, jotka ovat kieputettu hopeoidulla langalla. On siellä pieni pätkä hopeaakin. Se on opaalin taustakehyksenä.

I put an opal in the middle of a bracelet. I've got the opal from Australia years ago. There are also amethystgems which are wrapped by silver plated wire. And there is also a little piece of silver wire. It's behind the opal.

-o-o-o-o-o-o-o-o- And something about opal in Finnish.

Opaalista Anne Hietasen kirjassa "Valonvoimaa - kivi- ja väriterapiaopas"

"Henkeäsalpaavat sateenkaaren värit kohottavat opaalin kuningasten kiveksi. Sen täydellisyyteen pyrkivät värähtelyt eivät sovi kaikille. Opaali voi olla onnen tai onnettomuuden kivi.
Opaalin mahti vahvistaa yksilön omia energioita. Hyvällä, oikeudenmukaisella ja kansaa rakastavalla hallitsijalla opaali kasvattaa hyvää mieltä, molemminpuolista luottamusta ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Se vaikuttaa kansan kasvuun ja vaurauteen.
Epärehellisellä, epäoikeudenmukaisella ja ylimielisellä hallitsijalla opaali voi saada kansan kapinaan, väkivaltaisiin puolustusasemiin ja suunnittelmaan vallanvaihdosta.
Opaalia ei tulisi koskaan käyttää leikkimielellä, sillä se voi johtaa kevytmielisiin seikkailuihin, joilla voi olla tuhoisat seuraukset. Itsekkäästi käytettynä se voi tuoda myös helppoa rahaa, ja viedä ne moninkertaisesti. Jos yrittää saada opaalin avulla itselleen jotain, on oltava ehdottoman rehellinen pyrkimyksissään. Vasta silloin saa pitää sen, mitä toivoi."

Valkoinen opaali (jota olen käyttänyt tässä) -
" symbolisoi ajatuksen puhtautta, sanojen rehellisyyttä ja tekojen vakavuutta. Opaali vahvistaa juuri sitä, mitä tunnet nyt. Valkea opaali kantaa mukanaan totuutta ja uskollisuutta. Se voi paljastaa kantajalleen tietonsa menneisyyden ja tulevaisuuden tapahtumista."

-o-o-o-o-o-o-o-

Jos joku kiinnostui opaalista, minulla on hiottuja sekä raakapalasia opaalista. Ja saan niitä muuten lisää noin kuukauden päästä ;).

If someone got interested in opals - I've them as cut and uncut pieces. And I will get more of them after a month ;).

-o-o-o-o-o-o-o-


 

6 kommenttia: